ACTIVITEITEN

WANDELEN

Het grootste natuurgebied van België "De Hoge Venen" zijn door het variërend landschap het perfecte gebied voor uren wandelplezier.

  • Signal de Botrange (hoogste punt van België - op 12km)
  • Mont Rigi (op 13km)
  • Baraque Michel (op 14km)

Maar ook de vallei van de Warche (die je ziet vanuit de leefruimte) ligt aan je voeten. De steile hellingen aan kasteel Reinhardstein zijn prachtig. Je kan wandelen van aan het huis tot in Malmedy (25km).

Of gewoon 10km rond het meer van Butgenbach, een vlakke wandeling met zeer afwisselende vergezichten.

FIETSEN

"Ligne 48" van 'de Ravel', het fietsroutenetwerk van de Oostkantons, grenst aan de tuin. Je rijdt van aan de voordeur over oude spoorwegen naar Malmedy, Monschau (20km), Sankt-Vith, Trois-Ponts, Aken ... voor elke afstand is er wel een doel!

BEZOEKEN

Een Zuid-frans dorpsplein midden in de Hoge Venen, dat is Limbourg. Ideaal plaatsje om te bezoeken op de heen- of terugweg. Je kan er iets eten of drinken (gekend om zijn vele biersoorten) in Brasserie Georges op Place Saint-Georges.

LANGLAUFEN

De Ski Club in Weywertz "Im Himmelchen" is de uitvalbasis om de streek te verkennen glijdend op 2 latten. Je kan er alles huren aan erg democratische prijzen in een heel familiale sfeer (er is een sleeberg voor de kleinsten).